En Son Eklenenler Filmler:

Köyden İndim Şehire izle

{[['']]}

Yönetmen: Ertem Eğilmez
Tür: Komedi
IMDB Puanı: 7.8
Yapım Yılı: 1974
Oyuncular: Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Mine Mutlu, Perran Kutman, Meral Zeren, Tekin Akmansoy, Leman Çıdamlı
Film Açıklamaları: Köyden İndim Şehire, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, 1974, Türkiye yapımı komedi filmi. Salak Milyoner filminin devamı niteliğindedir. Baş rollerini Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'nin paylaştığı filmde, köylerinde gömülü olan defineyi bulduktan sonra, altınları bozdurmak için Ankara'ya gelen dört kardeşin hikayesi anlatılmaktadır.

İstanbul macerasından sonra köylerine dönen Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret defineyi kendi tarlalarında bulunca bir anda hayallerine kavuştuklarını düşünürler.Ankara'da yaşayan Hemşehrileri Kuyumcu Ali Rıza'ya altınları bozdurup paraya çevirmeye giderler. Kuyumcu Ali Rıza bu Kayserili cengaverleri ilk gördüğünde sıradan biri sanıp sürekli dükkanından kovdurur (ilk gelişte Dükkanda değildir). Daha sonra asıl niyetleri ortaya çıkınca işi evinde kendi odasında ağırlamaya kadar götürür(hanımı ve baldızı buna karşı çıkar ya...) Nitekim Ali Rıza ne altınlardan pay kapabilmiştir, ne de çocukların evini talan etmesine mani olabilmiştir.

Share this article :

+ yorum + 1 yorum

17 Ocak 2014 21:12

teşekürler

Yorum Gönder

Sizin İçin Seçtik


 
Support : Şikayet-İstek-Öneri | Yasal Uyarı
Copyright © 2013. Eski Türk Sineması - Tüm Hakları Saklıdır
Template Created by
Proudly powered by Blogger